Kunstneriske workshops
De kunstneriske processer er også kropslige processer, derfor arbejder vi med afsæt i hele kroppen. Alle workshops kræver et lyst rum med plads til de store bevægelser. Alle workshops primære fokus ligger i processen og ikke nødvendigvis på et slut produkt. Alle workshops kan tilpasses alderstrin og børn med særlige behov.

Eksempler på Temaer:
Genbrugslaboratorium
Opfinderværksted
Stjernekiggeren
Der var engang
Aksel i Farver
Den Lange Historie
Hvor er far?
Genbrugslaboratorium
 Vi sætter fokus på affaldssortering og genbrug. Hvordan kan vi arbejde kreativt med tingene? Hvilke fortællinger har de? En papkasse var et engang træ, der var en spire, der var et frø. Genbrugslaboratoriet arbejder med de ideer og tanker som opstår når vi får kasserede paprør, plasticlåg og dippedutter mellem hænderne. Vi bygger stort og småt. Vi flyver på fantasiens papvinger som kan føre vidt omkring.
Opfinderværksted 
I opfinderværkstedet er ingen ideer for store - eller for små. Vi arbejder med fantasi, nye tanker og muligheder. Hvad kunne du tænke dig at opfinde? Vi tænker ud af boksen og drømmer stort. Opfinderværkstedet skaber rum for kreativitet. Alt er muligt.  Jeg faciliterer en proces hvor vi siger ja og undersøger muligheder, materialer, design og præsentation. I Opfinderværkstedet tager vi afsæt i de materialer som er til rådighed.
Stjernekiggeren 
Fåret Stjernekiggeren blev hver dag drevet ud på heden af Marie. Sammen med alle de andre får åd Stjernekiggeren hele dagen, mens Marie hodt øje med dem. For mere end 100 år siden arbejdede mange børn som hyrder. Det er et helt andet liv end det børn kender til i dag. Men ligesom Marie gav fårene navne, så giver vi også vores dyr navne idag. Og ligesom hun legede med de andre hyrdebørn på heden, så har vi også gode venner som vi leger med. Gennem workshoppen kommer vi omkring børneliv som det var engang og som det er i dag med venner og uvenner, kæledyr og pligter. Vi hjælper hinanden med at sætte vores nye viden som streger og farver på papir.
Der var engang
 Verden er fyldt med sagn og eventyr. Nogle er meget gamle og nogle nye. De er en del af vores kulturelle rodsystem. Historierne minder på mange måder om den fantasiverden som vi møder via computerspil og film. I workshoppen vil vi finde inspiration i de gamle eventyr og de nye fortællinger, som møder os i hverdagen. Vi vil mikse dem og give dem nye udtryk. Workshoppen har fokus på samskabelse, sagn og eventyr, farver, former og materialer.
AKSEL i farver
 I 1899 fødes en lille dreng i Nykøbing Mors. Han vokser op og bliver en berømt forfatter. Hans navn er Aksel Sandemose. Nogle gange er Aksel glad andre gange ked af det. Alt det han oplever var en motor for hans kunst. Det får ham til at skrive Janteloven. I workshoppen undersøger vi om der findes "ked af det farver” og “glade farver”. Hvordan mon Aksels liv så ud i farver?
DEN LANGE HISTORIE
Fortælling og kunstnerisk workshop. Den Lange Historie er lige nu mere end 100 meter. Den er fyldt med fantasi, tegninger, historier og glæde. Vi skaber flere historier og digter, skriver og tegner nye billeder. Hvor mange meter kan vi tegne? Vær med til at digte historien længere. Vi sætter spor med streger i alle regnbuens farver, og skaber vores egne historier, som bliver til et fælleskab.
HVOR ER FAR ?
 - krigen set med barnets øjne

Hvad laver børnene når der er krig? Hvorfor er der krig? Hvad er krig? Med afsæt i Ingas historie, som var 6 år, da hendes far forsvandt, snakker vi om hvad krig er og hvad krig gør ved os.
“Man slås og kæmper, også med hænderne. Det gør man fordi, man ikke kan blive enige om at lege sammen”, sådan sagde en dreng i nulte klasse engang til mig.
Min mor, som var Inga, har fortalt mig om den tid, som jeg nu fortæller og snakker med børnene om. Hvad er det der sker? Sammen arbejder vi med temaet og skaber udtryk i fælleskab.
Back to Top